dimarts, 28 d’octubre del 2008

25 d'Octubre del 2008

Hola:

Que tal, com anem. Després d'uns dies sense escriure (uns dies llargs, si....), torno amb algunes cites recollides el dia 25 a Sta. Maria de Martorelles. La sortida va ser pels voltants de la Cantera, i l'interior de la mateixa, buscant individus d'espècies migrants o hivernants que poguessin haver arribat i quedar-se prop de la zona. el resultat va ser una mica reduït pero amb alguna cosa interessant. També senyalar la presència de caçadors fent batuda de senglar; tot i que no hi havia cap cartell que així ho indiqués. A més aprofito per començar a ficar un mapa extret de Google Earth i amb la ruta marcada amb Gps (el nou company que tinc de sortida, i que conforme vagi aprenent com va i utilitats, doncs suposo que anira reflectint-se al bloc).Així doncs, us deixo amb el mapa de l'itinerari i el llistat d'espècies.

sta maria de martorellesPunt Inici - Fi  41°31'2.95"N  2°15'25.46"E

Cantera i rodalies Sta. Maria de Martorelles  
  ESPÈCIE NOM CIENTÍFIC  
1 Grua Grus grus 7 ex. en vol
2 Colom domestic Columba livia spp domestica  
3 Tudó Columba palumbus  
4 Cargolet Troglodytes troglodytes  
5 Pit-roig Erithacus rubecula  
6 Merla Turdus merula  
7 Tord comú Turdus philomelos  
8 Tallarol capnegre Sylvia melanocephala  
9 Bruel Regulus ignicapillis  
10 Mallerenga cuallarga Aeghitalos caudatus  
11 Mallerenga blava Parus caeruleus  
12 Gaig Garrulus glandarius  
13 Pinsà comú Fringilla coelebs  
14 Gafarró Serinus serinus  
15 Cadernera Carduelis carduelis  
16 Lluer Carduelis spinus  

Bé; com veieu el més destacat de tot es un bandol de 7 Grues (Grus grus) que vaig poguer veure en sortir de la cantera i tot perque vaig sentir el seu reclam "grú...grú" (com si no han de fer...). Cita molt interessant, com a mínim per a mí, que mai havia pogut veure aquesta espècie per aquesta zona. L'única altra cosa a destacar es la presència ja d'hivernants com el tord comú (Turdus philomelos), que augmenta el contingent nidificant amb individus del nord, o el lluer (Carduelis spinus).

Aixó es tot, em despedeixo amb una foto d'un inquiet bruel (Regulus ignicapillis), que gracies a l'atzar vaig poguer fer una foto més o menys decent només a la segona tirada.

bruel

Sort i a disfrutar!!!