dilluns, 22 de setembre del 2008

18 de Setembre del 2008

Hola, que tal:

Després d'un bon grapat de dies sense aportar dades, torno a la càrrega amb més observacions. En aquest cas al camí de la Font de l'Alzina (o camí dels minerals) Santa Coloma de Gramenet (Serralada de Marina), que vaig fer per la tarda fins al vespre. Vaig fer desde on s'acaba la carretera de La Font de l'Alzina fins a les Mines de Galena. Passo a detallar el llistat i despres fem algún comentari.

  Camí dels Minerals o de la Font de l'Alzina Santa Coloma de Gramenet  
  ESPÈCIE NOM CIENTÍFIC  
1 Arpella vulgar Circus aeruginosus 1 exemplar en vol migratori.
2 Xoriguer comú Falco tinnunculus  
3 Perdiu roja Alectoris rufa  
4 Tudó Columba palumbus  
5 Mussol comú Athene noctua 1 individu escoltat en les inmediacions del restaurant
6 Ballester Apus melba bandols en vol molt alt.
7 Abellerol Merops apiaster 45-50 individus querenciats a la zona. Al capvespre es fiquen en un pi pinyer per passar la nit.
8 Picot verd Picus viridis  
9 Picot garser gros Dendrocopos major 1 exemplar a uns postes telefònics.
10 Oreneta vulgar Hirundo rustica  
11 Cargolet Troglodytes troglodytes  
12 Pit-roig Erhitacus rubecula  
13 Merla Turdus merula  
14 Rossinyol bord Cettia cetti  
15 Tallarol capnegre Sylvia melanocephala  
16 Bruel Regulus ignicapillis  
17 Mallerenga cuallarga Aeghitalos caudatus  
18 Mallerenga blava Parus caeruleus  
19 Mallerenga carbonera Parus major  
20 Raspinell comú Certhia brachydactyla  
21 Gaig Garrulus glandarius  
21 Garsa Pica pica  
22 Estornell vulgar Strurnus vulgaris  
23 Gafarró Serinus serinus  
24 Verdum Carduelis chloris  

 

Bé, com ja he dit vaig prospectar el tram que va desde el final de la Crta. Font de l'Alzina (inici del camí de la Font de l'Alzina) fins a la mina de Galena (bé, també vaig prospectar el bar del restaurant de la Font de l'Alzina per fer un cafetó ...). Com a destacat tenim migradors; l'arpella (Circus aeruginosus) que va passar fent via cap a Collserola i el bandol d'abellerols (Merops apiaster) d'entre 45 i 50 individus que quan va començar a fer-se fosc es van tirar a un pi pinyer (Pinus pinea) per passar la nit. També grups de ballesters(Apus melba) que de fet no vaig poguer localitzar (només la cridoria que feien els evidenciaven) degut a la gran alçada a que viatjaven. Simpàtica va ser la presència del picot garser gros (Dendrocopos major), ocell que sincerament resulta entranyable; vaig poguer contemplar els seus moviments en un pal telefònic fins que va arribar a dalt i va marxar. Amb la nit ja com a jaqueta i de tornada cap a casa un grup de senglars (Sus scrofa) es deixaren sentir enmig del matoll i les alzines, cridoria i moviments que, si en un primer moment m'animaren a agafar la càmara i passar sigilosament, quant estava gairebé al costat dels seus xiscles, em varen fer tirar pel dret evitant el confrontament. I mirà que no fan res, pero... a la nit, les bésties semblen  molt més respectables. Com a últim la despedida me la va donar el reclam d'un mussol comú (Athene noctua) just un cop passat el restaurant.

Aixó es tot, la propera vegada, més. Fins aleshores, SORT.

 

arpella

Foto testimonial de l'arpella.

abellerol

Vet aquí un dels abellerols.